7 Şubat 2015 Cumartesi

PERDE PİLAVI



MALZEMELER:

HAMURU İÇİN:
  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 100 gr margarin
  • Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamında)
PİLAVI İÇİN:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet haşlanmış tavuk butu
  • 1 büyük soğan 
  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kuş üzümü
  • 2 paket dolma fıstığı
  • 1 avuç çiğ badem (haşlanıp, kabukları soyulmuş)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Tuz
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI:
Perde pilavımızın yapımına ilk olarak tavuk butlarımızı haşlayarak başlıyoruz. Birçok pilav tariflerinde soğan olmaz ancak ben kullanıyorum, çok daha keyifli olduğunu sizlerde yaparsanız o farkındalığa erişeceğinize inanıyorum. Tereyağını ve zeytinyağını tencereye koyup ardından rondolanmış soğanı ve dolma fıstığını ekliyorum, dolma fıstığının rengi değişene kadar kavuruyorum. Pirinçlerimi de ekleyip tekrar kavurma işlemine kısık ateşte 5 dakika daha devam ediyorum. Sırasıyla bademi, kuş üzümünü, tarçını, toz şekeri, tuzu ve karabiberi ekliyorum. Haşlamış olduğum didiklenmiş tavuk ve tavuk suyunu sıcak olarak pirinçlerimize döküyorum eğer pirinçlerimizin üstünü örtecek kadar tavuk suyumuz varsa sıcak su eklemenize gerek yok fakat yeterli gelmezse pirinçlerimizin üzerini örtecek kadar sıcak su ekliyoruz. pişirdikten sonra pilavın kapağını yarım açık bırakıyoruz ki hamurumuzun içinde nemlenmesin. 

Gelelim hamurumuzun yapılışına: Tüm malzemeleri katarak hamurunuzu yoğurun. hamuru biri küçük biri büyük iki parçaya ayırın. büyük olanı 3 mm kalınlığında açıp kabın tabanına kenarları da kapatacak şekilde güzelce yerleştirin. İçine pilavı boşaltın. Hamurun küçük parçasını da aynı şekilde açıp pilavın üzerine kapatın. 200* lik fırında kızarana kadar pişiriyorum. AFİYET OLSUN

NOT:Görünüşü güzelleştirmek için hamuru sermeden önce kabın tababına çığ bademi haşlayıp soyup sıraladım. Ayrıca ben bu sefer ki perde pilavımı tavuksuz yaptım tavuk suyu yerine 2 tane tavuk bulyon kullandım. Seçim size kalmış ikisin de yemesi çok güzel oluyor.






17 yorum:

  1. Birkaç kerede ben yapmıştım..İyiki gördüm sizinkide harika ve iştah açıcı görünüyor..Ellerinize sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  2. Nefis.. elinize sağlık.. <3 <3 sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyor. Harika. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. vavv çok hoş bir görüntü ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Perde pilavı gerçekten de özel bir pilav.Ben de kek kalıbında daha çok yapıyorum.Her hali güzel, ellerinize sağlık...))

    YanıtlaSil
  6. ellerinize sağlık biraz uğraştırıcı bir pilavdır ama tadına doyum olmaz ...

    YanıtlaSil
  7. şahane görünüyor lakin ben fıstık ve üzüm sevmiyorum onları kullanmadan yapsam olur mu ? elinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Nefis görünüyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  9. Çok şık ve lezzetli gözüküyor. elinize sağlık...
    http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  10. Ya bayıldımm. Nefis olmuş. :)

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık pasta gibi görünüyor sunum çok şık ♥

    YanıtlaSil
  12. Harika görünüyor.Bir türlü cesaret edipte yapamadıgım bir tarif...Elinize saglık.

    YanıtlaSil
  13. Perde pilav hikayesi gibi kendide hem özel hem güzel .Nefis olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Perde pilavını ilk evlendiğim yıllarda yapmıştım.Çok güzel oluyor.Eline sağlık..Ben de beklerim canım..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. Perde pilavi muthis bir lezzet.. Ellerinize saglik...

    YanıtlaSil