MALZEMELER:
HAMUR İÇİN:
- 125 gr margarin
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı akı dışına
- 1 adet kabartma tozu
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiğince un
- 2 patates haşlanmış ezilmiş
- Karabiber
- pulbiber
- tuz
- maydoz
- dereotu
- 1/2 çay bardağıda süt
YAPILIŞI:
Hamuru şekillendirdikten sonra yumurta akına ve galete ununa buladıktan sonra üzerine çizikler atın doğru fırına, çıktıktan sonra biraz bekletip kırmızı toz biberle süsledikten sonra servise hazırdır.AFİYET OLSUN.
Hamuru şekillendirdikten sonra yumurta akına ve galete ununa buladıktan sonra üzerine çizikler atın doğru fırına, çıktıktan sonra biraz bekletip kırmızı toz biberle süsledikten sonra servise hazırdır.AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder