MALZEMELER:
KEKİ İÇİN:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı+1.5 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 kilo süt
- 1 bardak un
- 1 bardak şeker
- 1 kutu çiğ krema ( 200 gr )
- 3 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu (hazır meyve suyu da kullanılabilir)
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı şeker
kivi,muz, çilek isterseniz ananas
YAPILIŞI:
Kek malzemelerini karıştırıp yağlanmış büyük boy borcama döküyoruz ve 200 derece de pişiriyoruz..Fırından çıkardıktan sonra 1/2 su bardağı soğuk sütü kaşık kaşık keke yediriyoruz..Kremayı yaptıktan sonra biraz koyu olsada telaş yapmayın ılımaya bırakalım ve kremayı da koyup tekrar çırpalım ardından kekimizin üzerine dökelim sıra meyvalı sosumuzu hazırlamaya geldi..Küçük bir tencerede portakal suyunu nişasta ve şekeri jöle kıvamına gelene kadar pişirip onu daılımaya bırakıyoruz içine küp küp kesilmiş meyvelerimizi koyuyoruz ve karıştırıp muhallebimizin üzerine döküyoruz.Soğutup ikram ediyoruz. AFİYET OLSUNNNN
Canım hayırlı uğurlu olsun..Şimdi farkettim linkini face de..Ne zaman açtın,hangi ara bu kadar tarif yükledin..Maşallah sana arkadaşım:))Başarılı,bol paylaşımlı bir blogun olsun.Öpüyorum..
YanıtlaSilArzu cum çok teşekkür ederim.Bende kocaman öpüyorum
SilEllerinize sağlık renkler bir harika..
YanıtlaSilÇOK SAĞOLUN
SilNefis bir görüntü eminim tadıda güzeldir ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTeşekkürler HAYATIM
SilEllerinize sağlık …
YanıtlaSilRengarenk bir görüntü ,afiyetler olsun…
Sevgilerimi bıraktım…
SEVGİLER BENDEN:)
SilTam bir renk cümbüşü olmuş süper görünüyor ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilmeyvalı tatlar hafif oluyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilRengarenk bir goruntu.. Harika.. Ellerinize saglik..
YanıtlaSil