25 Ocak 2015 Pazar

KAZAN KEBABI


Lezzetli ve pratik bir yemek olan kazankebab'ı Urfa yöremize ait bir yemektir. Bu yemek diğer patlıcan yemeklerinden çok farklı olmasada görüntüsünden dolayı diğerlerine biraz fark atıyor.

 Bazen akordeon şeklinde bazen de şimdi yaptığım gibi patlıcanlara kesik atarak köftelerimi yerleştiriyorum.. İşte bu nefis yemeğimizin tarifi
MALZEMELER:

  •  6 adet patlıcan
  •  350 400 gr gibi kıyma
  • 2 soğan
  •  3 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı hem biber hem domates salçası
  •  tuz karabiber, kimyon, pulbiber...
YAPILIŞI: 

Patlıcanları ortadan kesip bir ucundan iki kesik atıyoruz.. Köftesini yapıp bu kesik attığımız patlıcanların arasına yerleştiriyoruz.. Tenceremizin içine sıvıyağımızı koyup yazdan yapmış olduğum domatesimi döküp bir iki taşım kaynattıktan sonra patlıcanlarımı üzerine onun üzerine de sivri biber ve domateslerimi yerleştirip patlıcanları geçmeyecek kadar çok az su ekleyip ağır ateşte pişiriyoruzzz...
AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder