MALZEMELER:
- 5 su bardağı un
- 2 çorba kaşığı sirke
- 2 tatlı kaşığı tuz
- hamuru tutana kadar su.
Hamurumuzu tuttuktan sonra ikiye ayırıyoruz, bu ayırdığımız parçaların her birinden 10 ar tane ufak beze yapıyoruz. Yani elimizde 20 tane beze olacak..Her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıp fırça yardımı ile üzerine sıvı yağ sürüyoruz üst üste 10 taneyi diziyoruz, diğer bezelere de aynı işlemi uyguluyoruz ve ayrı ayrı tabaklarda içimizi hazırlayana kadar üzerine bez örterek dinlendiriyoruz. İçimizi de hazırladıktan sonra uygun bir tepsiyi yağlayıp bu 10 beze den oluşan üst üste duran hamurumuzu elimizin yardımı ile açıp tepsiye koyuyoruz arasına neyi arzu ediyorsanız onu koyup ikinci hamur parçamızı da yine elimizin yardımı ile büyütüp malzemenin üzerine koyuyoruz ve en üste 1 kaşık tereyağlı margarin eritip çok az da su koyarak tekrar fırçadan destek alıp yağımızı sürerek işlemi bitiriyoruz. 180* fırında pişiriyoruz..
elleinize sağlık.harika görünüyor,afiyet olsun:)
YanıtlaSilTEŞEKKÜRLER:)
YanıtlaSilElde hamur açılır,içine kıyma konur ve de sıcak olursa şahane. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Çok özenli hazırlamışsınız.. Sevgiler..
YanıtlaSilÇok seviyoru el açması börekleri, sizinki de harika görünüyor... Ellerinize sağlık....
YanıtlaSilHarika gözüküyor bayıldım ellerinize sağlık
YanıtlaSilEl açması böreğin tadı bir başkadır bazen kolaya kaçsakta yine yerini tutmaz degilmi elinize saglık..
YanıtlaSilEn güzel börekler el açması börekler gerçekten... Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilEl açması börek her zaman daha bir güzel oluyor. Ben bu güne kadar 2 kez yaptım. Hazır yufka kolayıma geliyor hep ama bunun lezzetini yakalayamıyoruz işte....ellerinize sağlık...
YanıtlaSilEl acmasi boregi cok severim, ellerinize saglik :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık,el açmasının yerini hiç bir şey tutmuyor.
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Sevgiler
YanıtlaSilgerçekten güzel görünüyor. ellerinize sağlık
YanıtlaSilsevgiler
tolunay