MALZEMELER:
- 2 bardak pirinç
- 2 orto boy kuru soğan
- 125 gr tereyağ
- yarım çay bardağı zeytinyağ
- 100-150 gr sotelik dana kuşbaşı
- 1 tane havuç
- 2 küçük kapya biber
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 çay bardağı nohut
- 6-7 dal dereotu
- beyaz karabiber
- 2 tane bulyon
- çok az tuz
- 3 bardak sıcak su
YAPILIŞI:
Pirinci yıkayıp sıcak suyun içinde 15 dakika bekletiyoruz. Tencerenin içine soğanımızı rondolayıp yağla birlikte koyuyoruz ve kavuruyoruz. Ben dana eti kullandığım için düdüklü tencerede 10 dakika pişirip soğana öyle ekliyorum çünkü pilavın pişme süresi kısa olduğu için etin sert kalma riskini ortadan kaldırıyorum.Ardından kapya biberini ve havuçu ekliyorum bunları da biraz çevirdikten sonra pirincimi ekliyorum 5 yada 7 dakika kısık ateşte kavuruyorum.daha sonra sırasıyla nohutu bezelyeyi ve baharatlarımı ekleyip sıcak suyumu ekliyorum.Altını kısarak pişmesini sağlıyorum.En son dereotunu da doğradıktan sonra demlenmeye bırakıyorum.AFİYET OLSUN:))))
Şu saatte bile olsa yerim ellerine sağlık :)
YanıtlaSilTEŞEKKÜR EDERİM:)))
SilNe kadar iyi bir aşçı olduğunuz resimdeki pilavdan belli. Şu saatte tok olduğum halde bile canım istedi gerçekten...
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
SilBu yorum yazar tarafından silindi.
SilEllerinize sağlık yanına bir salata tamam her şekilde iyi gider
YanıtlaSilhımm nefis gözüküyor ellerinize sağlık...
YanıtlaSilEllerinize saglık
YanıtlaSilEtli pilavı ben çok severim. Evde tercih etmeyenler de olduğu için pek pişiremiyorum.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.. Çok güzel hazırlamışsınız.
Ellerinize sağlık,sebzeli pilav çok severim.
YanıtlaSilBu güzel görüntü ve lezzete kimse dayanamaz ellerinize sağlık...
YanıtlaSilelinize sağlık ;)
YanıtlaSil