19 Haziran 2015 Cuma

RATATOUİLLE


Sahur hazırlığı başladı, #ratatouille (ratatuy) fırına gitmek için köşesine çekildi. Fransız mutfağına ait olan etsiz bir sebze yemeğidir..

MALZEMELER:


  • 2 orta boy patlıcan
  • 2 orta boy patates
  • 2 orta boy kabak
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağ
  • Tuz
  • Çok az miktar kırmızı biber
SOSU İÇİN MALZEMELER:


  • 4 adet domates (ben yazın yapmış olduğum konservelerimden kullandım)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 adet sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz
  • Fesleğen
YAPILIŞI:

Tüm sebzelerimizi yıkayıp daire şeklinde doğradıktan sonra baharat ve yağ ile buluşturalım, tenceremize yağımızı koyarak soğanlarımızı yakmadan kavuralım. Sarımsakları ve domatesi ekleyerek pişirelim ve baharatlarımızı ilave edelim..Pişen sosun tamamını uygun bir borcama dökelim. Üzerine sırasıyla patlıcan patates ve kabakla dizelim. 200* fırında kızarana kadar pişirelim. Ratatuyu sıcak sıcak servis edelim.. AFİYETLE


2 yorum:

  1. Şu hali bile canın çekmesine yeter çok leziz görünüyor, bitmiş halini de görmek isterdim açıkçası :) Ellerinize sağlık her kesimin yapabileceği güzel bir tarif..

    YanıtlaSil
  2. tam benlik bu tarif ellerinize sağlık

    YanıtlaSil