4 Ocak 2016 Pazartesi

TAVUKLU TARHANALI ÇORBA

MALZEMELER:

  • 3 tepeleme yemek kaşığı tarhanayı 
  • 2 su bardağı soğuk su ile bir kasede ıslatın.(10-15 dakika gibi)
  • 1 adet haşlanmış küçük küçük kesilmiş tavuk göğsü (suyunu muhafaza edin)
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 küçük rondodan geçirilmiş soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Nane
  • Pulbiber
  • Tuz

YAPILIŞI:

Yağımızı tencereye alalım soğanları ekleyip biraz kavuralım bu işlemi yaparken dikkat edelim soğanımız yanmasın ardından salçamızı ekleyelim.Soğuk suyla ıslattığımız tarhanamızı tenceremize aktaralım ve tavuk göğsünü haşladığımız suyuda çorbamızın çok duru olmamasına dikkat ederek ekleyelim. Su ihtiyacını çorbamızın kalınlığı belirleyecektir.Kaynayana kadar topaklanmasın diye karıştıralım. Kaynayan çorbamıza tavuklarımızı ekleyelim baharatlarınıda koyduktan sonra sıcak sıcak soframızda servis yapalım.. Sevgi dolu muhabbetlerle kalmanız dileği ile :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder