MALZEMELER:
❤️ 4 yumurta
❤️ 1 su bardağı toz şeker
❤️ 250 gr margarin
❤️ Vanilya
❤️ Kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tarçın
❤️ 1 tane portakal suyu
❤️ 1 limon kabuğu rendesi
❤️ 3 bardak un
ELMA İÇİ:
- 5 elma rendesi
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 150 gr ceviz içi
Margarinimizi küçük küçük kesiyoruz. Ardından şekeri koyup mixerle çırpıyoruz ve yumurtaları teker teker kırıp mix yapıyoruz. Diğer malzemeleride katıyoruz, biraz katı bir hamur oluyor sakın panik olmayın. Elma içimizi hazırladıktan sonra kelepçeli kek kalıbımızı yağlayıp hamuru göz kararı ile 2 ye bölüp ıslak kaşık yardımı ile kek hamurumuzun ilk bölümünü yayıyoruz. Ardından elmalı içimizi ve diğer hamuruda elma üstüne yine ıslak kaşık yardımı ile yayıp 180* fırında pişiriyoruz.. AFİYET OLSUN❤️
Elmalı, tarçınlı nefis kokar...
YanıtlaSilEllerinize sağlık..
teşekkür ederim
SilNe tesadüf bende de elmalı bir tarif var:)Harika görünüyor elinize saglık..
YanıtlaSilTeşekkürler Hülya'cım
SilBir öğrenci bunu yapabilir mi? Çok güzel görünüyor yapmayı deneyeceğim :D
YanıtlaSilÇok güzel gözüküyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilelma kullanılan her tarifi çok seviyorum.. afiyetler olsun
YanıtlaSilSunum da harika. Tarifini de çok güzel.
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Elmalı ve portakallı bütün tatlara açığım ben..Ellerinize sağlık güzel görünüyor.
YanıtlaSilElne sağlık..Çok enfes...
YanıtlaSilMis ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
YanıtlaSileline sağlık canım. Nefis görünüyor. Sevgilerle...
YanıtlaSilTeşekkürler BEYHAN'CIM:))
SilEllerine sağlık ne kadar güzel görünüyor.
YanıtlaSil