MALZEMELER:
- 1.5 su bardağı süt
- 1 paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 şişe maden suyu
- 2 yumurta (1 tüm 1 beyazı,sarısı üstüne)
- aldığı kadar un
İÇİNE:
- 300 gr kıyma
- 2 tane rondolanmış soğan
- maydonoz
- karabiber
- pulbiber
- 2 tane ezilmiş patates
SÜRMEK İÇİN:
- becel tereyağ
YAPILIŞI:
Ilık sütü yoğurma kabına alarak üzerine mayayı ve şekeri ekleyelim.Maya eridikten sonra 5 dk kadar bekleyip diğer malzemeleride katıp yoğurmaya başlayın.Çok sert bir hamur olmayacak şekilde az az un ekleyerek yoğurun.Üzerini kapatarak 1 saat mayalanmasını bekliyorum. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucumuzun içinde yayalım ortasına çok az becel tereyağ sürüp iç malzemeden koyup şekillendiriyoruz.Yağlı kağıt serilmış tepsiye dizin,yumurta sarısını sürüp susam serpiyoruz. 190* fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. AFİYET OLSUNNN:)))
çok güzel gözüküyor kıymalısını hiç denemdim..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilKıymalı lezzetlere bayılırım.. Çok hoş görünüyor elinize sağlık
YanıtlaSilSodalı börek yaparım ama sodalı poğaçayı denemedim:)
YanıtlaSilSadalı poğaça hmmm denemedim .Güzel görünüyor, ellerine sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilteşekkürler bence de deneyin çok keyifli oluyor.sevgiler benden:)
SilEllerinize sağlık. Sodalı poğaça denemeli.
YanıtlaSilSevgiler
Ellerinize sağlık. Sodalı poğaça hiç denemedim ben.
YanıtlaSil