BU LEZZET BOMBASINI ÇOK SEVİP BAYILACAĞINIZA EMİNİMMM:))))
MALZEMELER:
- 5 tane patlıcan
- 6 tane kuru soğan
- 1 kavonoz domates
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 5 diş sarımsak
- maydonoz
- kapya biber
- sarı dolmalık biber
YAPILIŞI:
Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölüyoruz ve tuzlu suda bekletiyoruz. Soğanlarımızı yarım halka piyazlık doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz ve sarımsaklarımızı da ekliyoruz.Ardından biberlerimizi de ekliyoruz. Yazdan yapmış olduğum kavanozlarımdan yarım kilolukların'dan bir tanesini kullanıyorum.Sizlerin böyle bir imkanı yoksa 4 tane kabuğu soyulmuş domates ekleyelim. Tuz karabiber ve şekerimizi ekleyelim. En son maydonozları da içine doğrayalım.. Kızartmış olduğunuz patlıcanları fırın tepsisine dizelim.Ortalarına bıçak yardımı ile çizgi açalım ve kaşıkla genişletelim.Malzemeden dolduralım. Patlıcanların üzerine toz şeker serpip,üstlerini biber ve domatesle süsleyelim.Tavada kalan domatesli suyu tepsinin dibine dökelim.180* lik fırında 15 20 dakika pişirelim..AFİYET OLSUNNN:)))
Aynen çok begendim bu lezzetli tarifi..Elinize saglık...
YanıtlaSilBen teşekkür ederim:))
SilNefissss ellerinize sağlık çok severim...
YanıtlaSilAYNENNN:)))
Silharika gözüküyor olsada yesek ellerinize sağlık...
YanıtlaSilGerçekten bir lezzet bombasıymış. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEllerinize sağlık, patlıcanın her hali güzeldir...
YanıtlaSilEllerine sağlık patlıcan her hali güzel.
YanıtlaSilAyyy bu sevilmez mi, bayıldımmm ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgiler
Yıllarca patlıcan yemedim ama şimdi 5 öğün verseler yerim. İmam bayıldı da en favorilerimden biri. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerinize sağlık,patlıcanların zamanı gelsede yapsak.
YanıtlaSilImambayildi ozellikle yazin cok yaptigim bir yemektir.. Ellerinize saglik..
YanıtlaSil