Sabah kahvaltılarımızın akşam çaylarımızın yanına eşlik edebilecek bir lezzet.. Fırını kullanmadan nefis kızarmış mantarlı böreği tavada hemen pişirdim..
MALZEMELER:
- 3 yufka
- 1 çay bardağı süt
- 1/2 çay bardağı zeytinyağ
- 1/2 çay bardağı ay çiçek yağı
1 tane kuru soğanı ikiye bölüp yarım ay şeklinde doğruyoruz. Tavada az bir sıvıyağ da öldürüp temizlenmiş mantarlarımızı küçük küçük doğrayıp soteliyoruz. Pul biber, karabiber ve tuzla tatlandırdıktan sonra altını kapatıyoruz. İçine dereotunu ekleyip bir kenarda soğumasını bekliyoruz.. Şimdi gelelim şekillendirmeye.Yufkalarımızı ortadan ikiye kesiyoruz, hazırlamış olduğumuz sosumuzdan sürüp uzun tarafa mantarlı içimizi koyup rulo halinde sarıyoruz. Tavamızın içinde döndürüyoruz. Bu işlemler bittikten sonra en üste de kalan sosumuzdan sürüp altı kısık ateşte pişriyoruz..Alt üst yapıp diğer yüzünü de pişirdikten sonra servis tabağımıza çevirip servise sunuyoruz...AFİYET OLSUN
çok nefis gözüküyor ellerinize sağlık..
YanıtlaSilNefis.. belli ki çıtır çıtır.. elinize sağlık..
YanıtlaSilMantarlı börek denememiştim daha önce ama mantarı çok severim eline sağlık denemeliyim.
YanıtlaSilEllerinize sağlık,bende hiç yapmadım ama komşumda yemiştim çok güzeldi.
YanıtlaSilevde manrar varken yarın yapacağım elinize sağlık
YanıtlaSilMantar en sevdiklerimden, bir de borek de :) Ellerinize saglik, cok guzel...
YanıtlaSilOfff diyorum.. Harika gozukuyor.. Ellerine saglik...
YanıtlaSil