2 Nisan 2015 Perşembe

FIRIN SÜTLAÇ


MALZEMELER:
  • 1/2 bardak pirinç
  • 1 su bardağı su
  • 1 kilo süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya

YAPILIŞI:
Pirinçlere suyu ekleyerek iyice pirinçler yumuşayana kadar hatta suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Ardından 1 litrelik sütü boşaltıyoruz ve 15 dakika daha kaynatıyoruz..1 su bardağı şekeri ekledikten sonra da 10 dakika daha kaynatmaya devam ediyoruz. Ardından başka bir kabın içinde yumurta sarılarını, nişastayı ve 1/2 bardak suyu iyice mixerle çırpıp sütlacımıza döküyoruz ve 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz içine 1 paket vanilya döküp karıştırıyoruz. Ben güveç kullandım ama güveç yoksa alüminyum kaplarda kullanılabilir. Tepsiye koyduktan sonra yarıya kadar su koyuyoruz..Bundaki amaç pişen sütlaçlarımız bir kez daha pişmesin sadece üstlerinin kızarmısını istiyoruz..Arkadaşlar ben bu ölçü ile 8 tane güveç doldurdum azaltmak yada çoğaltmak sizlerin elinde:)Sevgiyle kalın...

9 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Sütlaç çok seviyorum. Milli yiyeceğimiz. Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor bizim evdede çok sevilir..

    YanıtlaSil
  3. Sütlaç ayrı güzel, yanında ki bahar çiçekleri bir başka güzel. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık nefis ve lezzetli görünüyor.Hiç uğramayanlardansınız .Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Bayılırım sütlaca ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Mis gibi görünüyor.. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık bayılırımmm ♥

    YanıtlaSil