MALZEMELER:
- 2 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1,5 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 adet orta boy kuru soğan
- yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı soğan
YAPILIŞI:
Mercimeği ayıklayın,yıkayın su ile 10-15 dakika pişirin,daha önceden mercimeği ıslatmaya gerek yok hemen pişiyor. Karamelize yapmak için çok az yağdan ayırıyoruz geri kalan yağ ve yarım soğanı küçük küçük doğrayıp hafiften kavuruyoruz salçayı da ekledikten sonra bulguru ve haşlanmış mercimeği de koyarak üstüne silme geçecek kadar sıcak su ekliyoruz.Ben mevcut tavuk suyu kullandım çok daha lezzetli oldu.Tuz ve birazda beyaz karabiber ve pulbiber kullandım.Kısık ateşte pişirmeye bırakırken diğer tarafta üstü için karamelize soğanı hazırlıyoruz.çok az ayırdığımız yağı ve 1.5 adet kuru soğanı ay ay doğrayıp şekeri ve tuzu ekleyerek karamelize ediyoruz.pişen ve demlenen pilavın üzerine soğanı dağıtıyoruz. AFİYETLER OLSUN..SEVGİYLE
pilava dayanamayan ben:))) ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok lezzetli bir pilav oluyor bu,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilElinize sağlık 😃
YanıtlaSilEllerinize sağlık ilk defa duydum blokları gezmek iyi oluyor sayenizde farklı lezzetler öğreniyoruz emeğinize sağlık afiyet olsun :))
YanıtlaSilisim çok farklı ama lezzeti tahmin edebiliyorum Ellerinize sağlık...)
YanıtlaSilÇok güzel gözüküyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilBayılırım ellerinize sağlık.
YanıtlaSilAfiyetler olsun,çok güzel görünüyor .
Sevgiler...
Bayılırımmm,Rahmetli babam Kilis'liydi oralarda çok yapılır yanın da turşu olsun başka hiç bir şeye gerek yok:))) ellerinize sağlık.
YanıtlaSilharika bir tarif, elinize sağlık
YanıtlaSilAnnem de çok yapar. Yanına da turşu ..hıım nefis oluyor. Ellerinize sağlık.,
YanıtlaSilKaramelize sogani cok severim, nefis bir bulgur pilavi ile de eminim harika olmustur :) Ellerinize saglik
YanıtlaSilDuymamıştım ben bu pilavı hiç. Ellerinize sağlık:))
YanıtlaSilofff offf offf tam yemelik :) ama ben rejimdeyim az sonra gidip bu pilavı hayal ederken zeytinyağlı barbunya yiyeceğim :D
YanıtlaSilÇok sağlıklı Ellerinize sağlık nefis olmuş. Karamelize soğan ayrı bir lezzet katmıştır.
YanıtlaSilismini bilmiyordum ama,yedim bu pilavı ben elinize sağlık
YanıtlaSilElinize sağlık çok severim..
YanıtlaSilHarika gözüküyor.. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilseverek yedıgım bır pilav ellerınıze saglık :) LEZZET TRAMVAYI
YanıtlaSilellerine saglık
YanıtlaSilEllerine sağlık çok lezzetli görünüyor
YanıtlaSilKaramelize soğan çok lezzet vermiştir, elinize sağlık.
YanıtlaSil