12 Temmuz 2015 Pazar

BARBUNYA PLAKİ


Yaz ayının vazgeçilmez zeytinyağlısı 


MALZEMELER:


  • 1kilo barbunya
  • 2 tane orta boy soğan
  • 1 tane havuç
  • 2 tane küp küp doğranmış domates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tane sivri biber
  • Zeytinyağ
  • Şeker ve tuz
YAPILIŞI:


Barbunyaları 1 çay kaşığı ve yarım limon sıkarak 5-6 dakika haşlayalım ve süzelim. Soğanı yağımızda biraz çevirelim ardından havucu,biberimizi ve sarımsağı katalım.1 kaşık şeker ve 1.5 tatlı kaşığı tuzumuzu ekledikten sonra barbunyaları, domatesi ve tatlandırmak için 1 tatlı kaşığı pul biberde koyalım,barbunyaların üstünü geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirelim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder