BARBUNYA PLAKİ
Yaz ayının vazgeçilmez zeytinyağlısı
MALZEMELER:
- 1kilo barbunya
- 2 tane orta boy soğan
- 1 tane havuç
- 2 tane küp küp doğranmış domates
- 2 diş sarımsak
- 2 tane sivri biber
- Zeytinyağ
- Şeker ve tuz
YAPILIŞI:
Barbunyaları 1 çay kaşığı ve yarım limon sıkarak 5-6 dakika haşlayalım ve süzelim. Soğanı yağımızda biraz çevirelim ardından havucu,biberimizi ve sarımsağı katalım.1 kaşık şeker ve 1.5 tatlı kaşığı tuzumuzu ekledikten sonra barbunyaları, domatesi ve tatlandırmak için 1 tatlı kaşığı pul biberde koyalım,barbunyaların üstünü geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirelim..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder