4 Ocak 2016 Pazartesi

İZMİR KÖFTE


Mutfağımdan İzmir Köfte ile herkese selam, aslında izmir köfteyi kızartarak yaparsak daha lezzetli olduğu kesin ancak mideleride yormamak lazım o yüzden ben üstüne domates sosu dökerek fırına atacağız.


MALZEMELER:

  • 500 gr köftelik kıyma
  • 2 dilim ekmek içi
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pulbiber
  • Maydanoz
YAPILIŞI:

Kıymayı, ekmeği ve diğer malzemeleri katarak köfteyi yoğuralım, köfteleri fırın kabına bir patates bir köfte olarak sırayla dizelim, üzerine domates ve 1 kaşıkda salça (salçayı az bir suyla inceltelim)bu karışımlı sosu yemeğimizin üzerine gezdirelim az biraz da yağ koyalım. Fırına sürmeden evvel üzerini kapatalım, 200 derecelik fırında 20-25 dakika pişirelim ardından üstünü açalım ve üzeri kızarana kadar köfteleri fırında tutalım, servise hazır hale gelince yanına bir cacık ve pilavla eşlik ederek sunuma sunalım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder