İZMİR KÖFTE
Mutfağımdan İzmir Köfte ile herkese selam, aslında izmir köfteyi kızartarak yaparsak daha lezzetli olduğu kesin ancak mideleride yormamak lazım o yüzden ben üstüne domates sosu dökerek fırına atacağız.
MALZEMELER:
- 500 gr köftelik kıyma
- 2 dilim ekmek içi
- 1 tane kuru soğan
- 1 yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pulbiber
- Maydanoz
YAPILIŞI:
Kıymayı, ekmeği ve diğer malzemeleri katarak köfteyi yoğuralım, köfteleri fırın kabına bir patates bir köfte olarak sırayla dizelim, üzerine domates ve 1 kaşıkda salça (salçayı az bir suyla inceltelim)bu karışımlı sosu yemeğimizin üzerine gezdirelim az biraz da yağ koyalım. Fırına sürmeden evvel üzerini kapatalım, 200 derecelik fırında 20-25 dakika pişirelim ardından üstünü açalım ve üzeri kızarana kadar köfteleri fırında tutalım, servise hazır hale gelince yanına bir cacık ve pilavla eşlik ederek sunuma sunalım..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder