PORTAKALLI ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
Bu akşam ki lezzet yolculuğumuz Portakallı Zeytinyağlı Enginar
MALZEMELER:
- 5 adet enginar
- 10 tane arpacık soğanı
- 1 adet büyük boy havuç
- 1 adet iri boy patates
- 1 çay bardağı bezelye
- 2-3 adet sıkılmış portakal suyu
- 1.5 tatlı kaşığı şeker
- Tuz
- 1/2 çay bardağı zeytinyağ
YAPILIŞI:
Tenceremizin içine yağımızı koyup ardından soğanlarımızı ve havuçları koyuyoruz biraz çevirdikten sonra bu aşamada şekeri ve tuzunu ekliyoruz ardından enginarları dizip üstüne yuvarlak şekil verdiğimiz patatesleri ( ben bu şekli bir mutfak gereci ile yapıyorum, sizler patatesi küp küpde doğrayabilirsiniz) ve bezelyeleri ekliyorum. Sıkmış olduğum portakal suyunuda ekleyip düdüklü tenceremi 7-8 dakikaya ayarlıyorum..Sizler normal tencerede de pişirmek isterseniz ağır ateşte aheste aheste yapabilirsiniz..Piştikten sonra da arzunuza göre dereotu ile süsleme de yapabilirsiniz.
Ağzınızın tadı bozulmasın :) :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder