Tokat yöresine ait Bayram'larda pişen Cevizli Parmak Ekmeği yaptım buyurun tarife
MALZEMELER:- 1 paket yaş maya
Şeker
Un
Tuz
SuYAPILIŞI:
Mayası gelen hamurumuzu portakal büyüklüğünde bezeler yapıp kahvaltı tabağı büyüklüğünde açıp sıvıyağ ile yağlıyoruz, içine dövülmüş ceviz ekleyip rulo yapıyoruz. İki küçük ruloyu bir araya getiriyoruz, ruloların bitim yerleri resimden de anlaşılacağı gibi birbirinin tersi olacak. Üzerine 2 kaşık yoğurt ve 1 tane yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında pişiriyoruz..
5 Ocak 2016 Salı
CEVİZLİ PARMAK EKMEĞİ
Etiketler:
CEVİZLİ PARMAK EKMEĞİ,
EKMEK,
EKMEKLER,
HAMURİŞİ,
HAMURİŞLERİ,
NEW,
TOKAT YEMEĞİ,
TOKAT YÖRESİ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder