6 Ocak 2016 Çarşamba

KABAK RULO


Hayırlı akşamlar arkadaşlar, günü kabak rulo ile noktalamak isterim.. Çok lezzetli olan bu yemeğimizin tarifi ise şöyle;


MALZEMELER:
  • 4-5 tane kabak
  • 250 gr gibi kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı ince bulgur
  • Maydonoz
  • Dereotu
  • Pul biber
  • Karabiber
YAPILIŞI:

Kabaklarımızı uzunlamasına keselim. Bir kabın içine kabakları koyup bolca tuz atıp en az 2-3 saat bekletelim ki iyice yumuşayıp rulo yapmamız kolay olsun. Sakın su koymayın zaten tuzla buluşan kabaklar sulanıyor.Bekleme aşamasından sonra tuzu gitsin diye yıkayalım ve süzülmesini sağlayalım. İç harcımızı da hazırladıktan sonra süzülen kabaklarımızın geniş tarafına küçük köftelerimizi koyup saralım, tencereye uç kısmı alta gelecek şekilde sıralayalım. Üzerine çok az(2 çorba kaşığı gibi) sıvıyağ gezdirip az bir su koyup pişirelim. Zaten kabaklarımız yumuşak olduğu için çabuk pişiyor. Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kırmızı biber yakıp dökelim

Selametle kalın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder