7 Nisan 2015 Salı

YAĞSIZ-PAMUK KEK


MALZEMELER:


  • 5 yumurta
  • 5 kahve fincan şeker
  • 5 kahve fincan un 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı karbonat 
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı portakal suyu 
  • 2 yemek kaşığı sıcak su 
YAPILIŞI:

Yumurtaları iyice kabarana kadar çırpın. Yumurtaları şekere ekleyip 10 dakika daha çırpın. Limon rendesi, vanilya, sıcak su ve portakal suyunu ekleyin. Daha sonra un, kabartma tozu ve karbonatı eleyin. çok fazla karıştırmayın ki kekiniz sönmesin. Kek kalıbımızı yağladıktan sonra biraz toz şeker ve biraz unla içine mantolama yapın.( Mantolama kekinizin dış kabuğunuzun oluşmasını sağlayacaktır.) 160* fırında 1 saate yakın pişirin. Afiyet olsun :)

12 yorum:

  1. Kek çok güzel olmuş...Yağsız oluşu da ayrı güzel....Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Kek çok güzel olmuş...Yağsız oluşu da ayrı güzel....Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Ahh bayıldım. Mis gibi. Ellerinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
  4. Harika gözüküyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Kek süper görünüyor:))

    YanıtlaSil
  6. yağdan nefret eden biri olarak tarifinize bayıldım, teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. Rejimdeyim yağsız kelimesi cezbetti beni :) Ellerine sağlık ♥

    YanıtlaSil
  8. Elinize sağlık harika kabarmış..

    YanıtlaSil
  9. Ne kadar güzel kabarmış öyle.. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil