12 Temmuz 2015 Pazar

ÜZÜMLÜ UN HELVASI


Her zaman farklı tariflerle karşınızda olduğum gibi bugünde un helvası ile sizlere merhaba demek istedim, bu öyle bir helva ki içi kuru üzümlü un helvasını sevmeyen kimse yoktur diye düşünüyorum ama üzümlüsü de inanın başka bir lezzet olup damak lezzetimizin zirvesine ulaşmamızı sağlıyor.


MALZEMELER:


  • 100 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 bardak un
  • 2 bardak şeker
  • 3 su bardağı kaynamış sıcak su
  • 1 su bardağına yakın kuru üzüm
YAPILIŞI:


Tenceremizin içine yağımızı eritip ardından sıvı yağımızı da koyup unumuzu ilave ediyoruz kısık ateşte unumuz karamel rengi alana kadar kavuruyoruz.. Ayrı bir kapta şerbetimizi hazırlamak için şekerimizi ve suyumuzu vanilyamızı karıştırıp şekeri eritiyoruz ve unumuza ekleyip hızlıca karıştırıp topak olmamasına dikkat ederek son aşamaya geliyoruz. Helvaya başlamadan evvel üzümlerimizi sıcak suya koyuyoruz süzüp helvamıza katıyoruz ve karıştırıp altını kapatıyoruz,kaşık yardımı ile şekil verip seyrine bile bakamadan tüketiyoruz. Sevgiyle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder