10 Kasım 2015 Salı

ÇÖREKOTLU KURABİYE


MALZEMELER:


  • 125 gr yumuşak margarin
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 yumurta ( beyazı hamurun içine sarısı kurabiyelerin üzerine sürülecek)
  • 1 paket mahlepli dr oetker kabartma tozu
  • 2.5 çorba kaşığı hamurun içine çörek otu
  • Alabildiği kadar un 
YAPILIŞI:


Bütün malzemeyi katıp yoğurduktan sonra küçük küçük yuvarlak şekil verip 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.. Afiyetleeee...

2 yorum:

  1. Çörek otu o kadar yararlı ki ben de bir çok hamur işine koyuyorum. Çok da güzel oluyor.

    YanıtlaSil
  2. En sevdiğim tuzlu kurabiye.Ellerinize sağlık.
    Afiyet olsun.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil