7 Aralık 2015 Pazartesi

HAŞHAŞLI RULO (BÜKME)-NOKUL



HAŞHAŞLI RULO


MALZEMELER

1 paket yaş maya
2.5 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
Ele yapışmayacak olana dek un 6-7 bardak gibi, ama bu kesin bir un ölçüsü değildir çünkü herkesin bardak ölçüsü farklı olabilir.

İÇ HARCI


6-7 yemek kaşığı sarı haşhaş ezmesi 
Hamurun üzerine sürülebilme kıvamına gelene kadar içine sıvı yağ koyuyoruz..
Mayayı,sütü şekeri karıltırıp biraz mayasının gelmesini bekliyoruz ardından yumurta yap ve tuzuda ekledikten sonra unumuzu yavaş yavaş döküyoruz ve hamuru oluşturduktan sonra mayası gelene kadar bekliyoruz. Portakal büyüklüğünde bezeler alıp un yardımı ile 3 mm inceliğinde açıp içine sıvıyağ ile karıştırdığımız haşhaşı sürüp rulo şeklinde sarıp 2 parmak genişliğinde kesip yağlanmış tepsiye diziyoruz. 10 dakika daha tepside mayalanmasını sağlayıp 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.. Çayımızın yanında peynir eşliğinde ikramda bulunuyoruz..AFİYETLE

2 yorum:

  1. Ayy ben çok severim. Buralarda haşhaş bulabilir miyim ki:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bim de satılıyor,teşekkür ederim.Sevgilerrr

      Sil