28 Ocak 2015 Çarşamba

BEŞAMEL SOSLU KARNIYARIK



MALZEMELER:


  • 5 patlıcan
  • 300 gr kıyma
  • 1 kuru soğan
  • yeşil biber
  • 1 tatlıkaşığı hem biber hem domates salçası
  • tuz
  • karabiber
  • kimyon
  • pulbiber


BEŞAMEL SOS  İÇİN:

  • 1 yemek kaşığı teryağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1.5 2 su bardağı süt
  • tuz
  • karabiber
ÜZERİ İÇİN:


  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 kapya biber


DOMATES SOSU İÇİN:

  • 4 domates 
  • 1 tatlı kaşığı biber salça
  • tuz 
  • az karabiber


YAPILIŞI:

Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda 15 20 dakika bekletelim. Kağıt havlu ile kuruladıktan sonra üzerlerine fırça yardımı ile patlıcanlarımızın üzerine zeytinyağı sürelim ve fırın tepsisine dizip 200 derecelik fırın ızgarasında yumuşayıncaya kadar pişirelim.Kıymamızın içini hazırlayalım.Domates sosumuzu hazırlayıp pişireceğimiz fırın kabının tabanına yayıp üzerlerine patlıcanlarımızı yerleştirelim. derin olmayan çizikler atıp içini kıymamızla dolduralım. Beşamel sosumuzu da hazırlayalım,bu sos fazla cıvık olmayan kaşık ile dökülebilen bir kıvam olacak gerekirse süt ilavesi yapabilirsiniz.Kapya biberlerini de yerleştirdikten sonra kaşar rendelerini pay edelim ve doğru 180 derecelik fırına..... AFİYET OLSUNNN



11 yorum:

  1. Bu ne kadar güzel bir görüntü böyle. Ellerinize saglık.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık nefis gözüküyor..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık..Görüntü süper. Pişmiş ve servis edilmiş halini merak ettim. AFİYETLE

    YanıtlaSil
  4. çok lezzetli görünüyor mevsiminde dahada leziz olacağına eminim elinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. PİŞMİŞ HALİ DAHA DA BİR GÜZEL,ÇOCUKLARIN BİR AN EVVEL YEMEK İSTEMESİNDEN DOLAYI RESİMLEYEMEDİM

      Sil
  5. Sunum bir harika, ellerinize saglik eminim cok da leziz olmustur...

    YanıtlaSil
  6. ellerinize sağlık kalori bombası =) normal karnıyarığı çok severim bunu da merak ettim.

    YanıtlaSil
  7. Basamel ve patlicanin muthis uyumu.. Ellerinize saglik.. Afiyetle..

    YanıtlaSil