26 Ocak 2015 Pazartesi

ARNAVUT CİĞERİ



MALZEMELER:


  • 1 tane dana ciğeri( zarı soyulmuş)
  • Un
  • Sıvıyağ
  • Kırmızı biber 
❤️Ciğerleri bir süzgece koyun, yıkamayın yıkarsanız sertleşir ❤️Zarını soyun ve damarlı yerlerini temizleyin. ❤️Ciğerleri küp küp kesin. ❤️Kırmızı biberi üzerine ekleyip iyice yedirin ❤️Ciğeri una bulayın. Unun topaklanmamasına dikkat edin. ❤️Ciğerleri güzelce kızartın ayrı bir tabağa alın. Küp küp kestiğimiz patateslerimizide başka bir yerde kızartalım. Üzerine ekleyelim. Daha sonra yeşil soğan ve maydonoz doğrayalım. ❤️Tavanın dibinde kalan yağa biraz kırmızı biber ekleyerek biraz daha pişirin. ❤️Yaktığınız kırmızı biberi tabaktaki ciğerlerin üzeride gezdirelim. Arzu ederseniz sumakta koyabilirsinİz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder