4 Ocak 2016 Pazartesi

HİNDİLİ BULGUR PİLAVI


Bugün mutfağımda hindi eti mevcuttu ne yapıyım ne yapıyım diye düşünürken birden aklıma hindi etli bulgur pilavı yapmak geldi..
Malzemeler 
1/2 kilo kuşbaşı hindi 
1 adet ay ay doğranmış soğan
2 adet julyen kesilmiş kapya biber
1 adet yeşil biber
2 adet sarımsak
1 tutam maydanoz
Pulbiber
1/4 çay bardağı zeytinyağ
1/2 çay bardağı teriyaki sos
1 çorba kaşığı tavuk çeşnisi

Önce etimizi terbiye etmek için şu aşamalardan geçiriyoruz..Çeşniyi,teriyaki sosu, pulbiberi,1/4 çay bardağı sıvıyağı ve soğanı bir kapda 30 dakika bekletiyoruz. Ardından iyice ısınan tavaya koyup kavurma işlemine başlıyoruz sarımsaklarıda ekleyip pişirmeye devam ediyoruz. Kapya biberini ve yeşil biberide ekledikten sonra iyice pişen etimizin altını kapatıp maydanozu ekliyoruz.. 
Bu işlem olurken diğer ocağımızda da bulgur pilavını yapıyoruz. 
Malzemeler
2 çorba kaşığı tereyağ
1/4 çay bardağı zeytinyağ
2.5 su bardağı bulgur
1 adet soğan
2 adet domates rendesi( ben yazlık konserve kullandım)
1.5 tatlı kaşığı biber salçası 
Pulbiber
Tuz 
Bulgurun üstünü geçecek kadar sıcak su 

Eriyen yağın içinde yemeklik doğranmış soğanımızı kavuruyoruz, ardından bulguru ilave edip karıştırıyoruz vee domates rendemizi salçamızı katıp baharatlarımızı koyup üstüne kaynar suyumuzu döküyoruz..
 İsterseniz benim yaptığım gibi kalıp şeklindeki forma sunumu yaparsınız yada ayrı ayrı tabaklarda servis yapabilirsiniz.. 
 Mutfağınızda bereketle ve neşe ile kalınnnnn:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder