27 Ocak 2015 Salı

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI




MALZEMELER:

  • 500 GR TOKAT yaprağı
  • 5 orta boy kuru soğan
  • 2.5 su bardağı pirinç
  • maydonoz
  • dereotu
  • şeker
  • tarçın
  • dolma fıstığı
  • kuş üzümü
  • dolma baharı
  • pulbiber
  • karabiber
  • nane
  • soğanların üzerini geçecek kadar sıvıyağ
YAPILIŞI:
Öncelikle salamura yapraklar 2-3 dakika sıcak suda bekletilir,yıkanır ve süzgeçe alınır. Geniş bir tencerenin içine sıvıyağımızı koyup dolma fıstığını ve soğanlarımızı ekleyip dolma fıstıkları kavrulana kadar çeviriyoruz.Daha sonra pirincimizi ekliyoruz güzelce kavurduktan sonra kuş üzümünü ve sırasıyla baharatlarımızı ekliyoruz,çok az sıcak su ekleyip altı kısık bir şekilde demlenmeye bırakıyorum ardından lezzetini daha net alabilmek adına şekeri ve tarçını koyuyorum . En son da dereotu ve maydonuzu ekleyip soğumasını bekliyoruz.Yaprağın geniş kısmına iç harçtan konulur ve rulo gibi iki yanlardan kapatılarak sarılır. sardığımız yaprakların üzerine zeytinyağ ve 1.5 çay kaşığı limon tuzu ekliyerek tencere yarısına kadar sıcak su ekliyip kısık ateşte pişirilir..AFİYET OLSUN..



2 yorum:

  1. blogunuz hayırlı uğurlu olsun ... Sarma da şekil ve içerik olarak tam da benim ağız tadıma uygun valla ... harika ellerinize sağlıkkk ... afiyetle ...

    YanıtlaSil