19 Haziran 2015 Cuma

FIRINDA KIYMALI BOSTAN PATLICAN


MALZEMELER:


  • 2 tane bostan patlıcan
  • 300gr kıyma
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 tane sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1kaşık salça
  • karabiber,pulbiber,tuz
  • patlıcanları kızartmak için sıvıyağ

 YAPILIŞI:

 Patlıcanları alacalı soyup yuvarlak yuvarlak kesip tuzlu suda bir müddet bekletiyoruz ardından kurulayıp kızartıp yağı süzülsün diye kağıt havlu üzerine alıyoruz. Başka tencereye soğanlarımızı küp küp doğrayıp kavurma işlemine başlıyoruz ve kıymamızı ekliyoruz ardından sırasıyla doğranmış sivri biberleri,domates salça ve baharatlarımızı ekleyip işlemi tamamlıyoruz. En son maydanoz ve dereotu koyup dinlenmeye bırakıyoruz. Patlıcanları fırın tepsisine dizip üzerine kıymamızdan koyuyoruz ve istediğimiz gibi süslüyoruz..Salçalı suyumuzuda ekleyip 180 derecelik fırında pişiriyoruz.


14 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Nefis bir yemek. Ellerinize sağlık.. Ah bir de çocuklara patlıcan yedirememe gibi bir sorunum olmasa..:(

    YanıtlaSil
  3. Harika olmuş, ellerinize sağlık;) Takipteyim, bana da beklerim :) Hayırlı Ramazanlar...

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. Elinize sağlık şahane gözüküyor gerçekten..

    YanıtlaSil
  6. Patlıcan tariflerini genellikle çok severim. Bu da değişik bir tarif olmuş.

    YanıtlaSil
  7. Patlıcan yemek lerine bayılırım. Hele böylesi şahane. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. çok güzel görünüyor elinize sağlık :-)

    YanıtlaSil
  9. Patlıcanın her halini çok severim, elinize sağlık, harika görünüyor.
    http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  10. Çok nefisss patlıcanın en güzel halii:) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. elinize sağlık bloğunuza nereden üye olacağımı bulamadım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, profil resmimin üstünde takip edin ibaresi var oradan

      Sil