29 Ocak 2015 Perşembe

MUHALLEBİLİ MEYVELI KEK




MALZEMELER:


   KEKİ İÇİN:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı+1.5 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
MUHALLEBİSİ İÇİN:


  • 1 kilo süt
  • 1 bardak un
  • 1 bardak şeker
  • 1 kutu çiğ krema ( 200 gr )
MEYVALI SOS İÇİN:

  • 3 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu (hazır meyve suyu da kullanılabilir)
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı şeker
kivi,muz, çilek isterseniz ananas

YAPILIŞI:

Kek malzemelerini karıştırıp yağlanmış büyük boy borcama döküyoruz ve 200 derece de pişiriyoruz..Fırından çıkardıktan sonra 1/2 su bardağı soğuk sütü kaşık kaşık keke yediriyoruz..Kremayı yaptıktan sonra biraz koyu olsada telaş yapmayın ılımaya bırakalım ve kremayı da koyup tekrar çırpalım ardından kekimizin üzerine dökelim sıra  meyvalı sosumuzu hazırlamaya geldi..Küçük bir tencerede portakal suyunu nişasta ve şekeri jöle kıvamına gelene kadar pişirip onu daılımaya bırakıyoruz içine küp küp kesilmiş meyvelerimizi koyuyoruz ve karıştırıp muhallebimizin üzerine döküyoruz.Soğutup ikram ediyoruz. AFİYET OLSUNNNN






11 yorum:

  1. Canım hayırlı uğurlu olsun..Şimdi farkettim linkini face de..Ne zaman açtın,hangi ara bu kadar tarif yükledin..Maşallah sana arkadaşım:))Başarılı,bol paylaşımlı bir blogun olsun.Öpüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzu cum çok teşekkür ederim.Bende kocaman öpüyorum

      Sil
  2. Ellerinize sağlık renkler bir harika..

    YanıtlaSil
  3. Nefis bir görüntü eminim tadıda güzeldir ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık …
    Rengarenk bir görüntü ,afiyetler olsun…
    Sevgilerimi bıraktım…

    YanıtlaSil
  5. Tam bir renk cümbüşü olmuş süper görünüyor ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  6. meyvalı tatlar hafif oluyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Rengarenk bir goruntu.. Harika.. Ellerinize saglik..

    YanıtlaSil