29 Ocak 2015 Perşembe

PIRASALI SUCUKLU ÇITIR BÖREK




MALZEMELER:



  • 4 yufka
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağ
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • yarım kilo pırasa
  • yarım kangal sucuk
  • kırmızı pul biber
  • tuz
YAPILIŞI:

Pırasayı küçük küçük doğrayıp vog tavada sıvıyağ içinde çevire çevire kavurup sucukları da ekliyorsunuz,ardından baharatlarımızı ekliyoruz ve altını kapatarak soğumasını bekliyoruz
Bir yufkayı açıp yağlı sütlü karışımla yağlayıp 4 e bölüyoruz.Yufkanın uzun tarafına malzemeden koyup kıvırıyoruz. ben böyle şekil verdim sizler nasıl arzu ederseniz.Üstüne içine sürdüğümüz malzemeden de sürüp 180 derecelik fırında pişiriyoruz. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder