26 Ocak 2015 Pazartesi

İÇİ KIYMALI PATATESLİ KROKET



1 kg patatesi haşlayın ve püre haline getirin.İçine tuz, çeşni ve beyaz toz biber koyun ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra mısır unu ve normal un koyarak hamur haline getirin. Mısır unu normal una göre biraz daha fazla konulucak. İç malzeme için kıymayı kavurun soğan koymadan. Maydonoz ve baharat atın. İndirdikten sonra içine taze kaşar rendeleyin. Bu işin puf noktası şu, elinize ince eldiven giyin ve az bir sıvıyağa avuçlarınızı değdirin hamurdan alıp içini oyun içine kıymayı koyduktan sonra elinizin yağı ile hamuru yuvarlayın galete ununa bulayıp kızgın yağda kızartıp ikram edin. Sorunuz olursa yoruma yazabilirsiniz. Afiyet olsun❤️❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder