9 Şubat 2015 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI İMAM BAYILDI


BU LEZZET BOMBASINI ÇOK SEVİP BAYILACAĞINIZA EMİNİMMM:))))

MALZEMELER:


  • 5 tane patlıcan
  • 6 tane kuru soğan
  • 1 kavonoz domates 
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 5 diş sarımsak
  • maydonoz
  • kapya biber 
  • sarı dolmalık biber
YAPILIŞI:

Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölüyoruz ve tuzlu suda bekletiyoruz. Soğanlarımızı yarım halka piyazlık doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz ve sarımsaklarımızı da ekliyoruz.Ardından biberlerimizi de ekliyoruz. Yazdan yapmış olduğum kavanozlarımdan yarım kilolukların'dan bir tanesini kullanıyorum.Sizlerin böyle bir imkanı yoksa 4 tane kabuğu soyulmuş domates ekleyelim. Tuz karabiber ve şekerimizi ekleyelim. En son maydonozları da içine doğrayalım.. Kızartmış olduğunuz patlıcanları fırın tepsisine dizelim.Ortalarına bıçak yardımı ile çizgi açalım ve kaşıkla genişletelim.Malzemeden dolduralım. Patlıcanların üzerine toz şeker serpip,üstlerini biber ve domatesle süsleyelim.Tavada kalan domatesli suyu tepsinin dibine dökelim.180* lik fırında 15 20 dakika pişirelim..AFİYET OLSUNNN:)))

12 yorum:

  1. Aynen çok begendim bu lezzetli tarifi..Elinize saglık...

    YanıtlaSil
  2. Nefissss ellerinize sağlık çok severim...

    YanıtlaSil
  3. harika gözüküyor olsada yesek ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten bir lezzet bombasıymış. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık, patlıcanın her hali güzeldir...

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık patlıcan her hali güzel.

    YanıtlaSil
  7. Ayyy bu sevilmez mi, bayıldımmm ellerinize sağlık...

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Yıllarca patlıcan yemedim ama şimdi 5 öğün verseler yerim. İmam bayıldı da en favorilerimden biri. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize sağlık,patlıcanların zamanı gelsede yapsak.

    YanıtlaSil
  10. Imambayildi ozellikle yazin cok yaptigim bir yemektir.. Ellerinize saglik..

    YanıtlaSil