30 Mart 2015 Pazartesi

ISPANAKLI BÖREK


MALZEMELER:

  • 5 yufka
  • 250 gr margarin
  • 2 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 1 kilo ıspanak
  • 2 tane soğan
  • pulbiber
  • peynir
YAPILIŞI:

Yağımızı eritip içine suyu ve yumurtayı koyup çırpıyoruz.Tepsiyi yağladıktan sonra 2.5 yufkayı tepsinin altına yerleştiriyoruz, aralarına da sosumuzdan döküyoruz. Ispanağı çiğden kullanacağız. Küçük küçük doğradıktan sonra soğan da çiğden olucak,baharat ve peyniride ekledikten sonra iyice harmanlayıp araya malzemeyi yerleştirip tekrar geri kalan 2,5 yufkayı da ıspanağın üzerine seriyoruz. Her yufka serişimizde sosumuzdan kullanmayı unutmuyoruz.Yaptıktan sonra 1-2 saat bekletip 180* pişiriyoruz..Ispanağın çiğden olması sizleri acaba güzel olur mu dİye çelişkeye düşürmesin süper bir lezzet:)) AFİYET OLSUN

1 yorum:

  1. Ellerine sağlık sabah kahvaltıya birkaç dilim gönderir misin :)

    YanıtlaSil