4 Mart 2015 Çarşamba

KÜLLÜ KURABİYE



MALZEMELER:


  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • yarım paket nişasta
  • alabildiği kadar un
ÜZERİNE KÜLÜ İÇİN:
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2 tatlı kaşığı tarçın olmazsa olmazı
YAPILIŞI:

Margarini,sıvı yağı,yumurtayı karıştırıp üzerine nişasta un ve kabartma tozunu ekliyoruz.Hamuru kulak memesi kadar yoğuruyoruz.Elde ettiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp elimizle şekil verip tepsiye dizelim.200 derecede pembeleşinceye kadar pişirelim. Ayrı bir kapta külünü hazırlayıp fırından çıkan kurabiyenin ilk sıcaklığı çıkınca bu karışıma bolca buluyalım..Yapanlara şimdiden afiyet olsun....




7 yorum:

  1. Oldukça farklı bir kurabiye..
    Lokmalık oluşları da ayrıca hoşuma gitti.
    Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Oldukça farklı bir kurabiye..
    Lokmalık oluşları da ayrıca hoşuma gitti.
    Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. İlk defa duyuyorum, denemek lazım. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Birkac arkadasimin blogunda daha gordum.. Ellerinize saglik...

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel olmuşlar . Küllü demek çok yakışmış. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. ilk defa duydum elinize sağlık yazdım listeme listem kabardı ama,olsun yapacağım sırasıyla inşallah

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel bir tadı oluyor bu kurabiyenin,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil