25 Mart 2015 Çarşamba

KABAK TATLISI



MALZEMELER:


  • 1 kilo kabak
  • 2.5 bardak toz şeker
  • yarım çay bardağı su
YAPILIŞI:
 Kabak parçaları dilimlenir yayvan bir tencereye yerleştirilir.Şekeri üzerine serptikten sonra  yarım saat ya da 45 dakika suyunu bırakmasına izin verip ardından yarım çay bardağı suyu da ekledikten sonra 30 ile 45 dakika pişiriyoruz.Kabaklar yumuşadığında pişmiş olduğunu anlıyoruz.Servis yapmadan önce isteğe bağlı olarak ceviz,fındık,hindistan cevizi,tahin,antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz..Ben çok şekerli sevmiyorum şeker takviyesini artırmak ya da azaltmak sizlerin elinde. AFİYET OLSUN......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder