17 Mart 2015 Salı

SEBZELİ NOHUTLU ETLİ PİLAV


MALZEMELER:

  • 2 bardak pirinç
  • 2 orto boy kuru soğan
  • 125 gr tereyağ
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 100-150 gr sotelik dana kuşbaşı
  • 1 tane havuç
  • 2 küçük kapya biber
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 çay bardağı nohut
  • 6-7 dal dereotu
  • beyaz karabiber
  • 2 tane bulyon
  • çok az tuz
  • 3 bardak sıcak su
YAPILIŞI:

Pirinci yıkayıp sıcak suyun içinde 15 dakika bekletiyoruz. Tencerenin içine soğanımızı rondolayıp yağla birlikte koyuyoruz ve kavuruyoruz. Ben dana eti kullandığım için düdüklü tencerede 10 dakika pişirip soğana öyle ekliyorum çünkü pilavın pişme süresi kısa olduğu için etin sert kalma riskini ortadan kaldırıyorum.Ardından kapya biberini ve havuçu ekliyorum bunları da biraz çevirdikten sonra pirincimi ekliyorum 5 yada 7 dakika kısık ateşte kavuruyorum.daha sonra sırasıyla nohutu bezelyeyi ve baharatlarımı ekleyip sıcak suyumu ekliyorum.Altını kısarak pişmesini sağlıyorum.En son dereotunu da doğradıktan sonra demlenmeye bırakıyorum.AFİYET OLSUN:))))

12 yorum:

  1. Şu saatte bile olsa yerim ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar iyi bir aşçı olduğunuz resimdeki pilavdan belli. Şu saatte tok olduğum halde bile canım istedi gerçekten...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  3. Ellerinize sağlık yanına bir salata tamam her şekilde iyi gider

    YanıtlaSil
  4. hımm nefis gözüküyor ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Etli pilavı ben çok severim. Evde tercih etmeyenler de olduğu için pek pişiremiyorum.
    Ellerinize sağlık.. Çok güzel hazırlamışsınız.

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık,sebzeli pilav çok severim.

    YanıtlaSil
  7. Bu güzel görüntü ve lezzete kimse dayanamaz ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil