27 Mart 2015 Cuma

TAVUK İSKENDER


MALZEMELER:


  • 8 parça kemiği çıkartılmış tavuk butu
  • 6-7 tane tırnak pide
  • domates sosu ve 2 yemek kaşığı salça
  • yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • tereyağ
  • maydanoz
  • sivribiber
  • 1 tatlı kaşığı çeşni
  • 2 tatlı kaşığı pulbiber
  • knorr marka fajita sosundan 1 tatlı kaşığı




YAPILIŞI:

Tavuk etleri julyen olarak kesilir.Vog tavada önce suyunu salıp çektirene kadar kavrulur.İçine baharatları ve çok az tuzu atılır.Ardından tırnak pideleri kare kare kesip fırında biraz ısıttıktan sonra servis tabağına yerleştirilir üzerine hazırlanan sarımsaklı yoğurt ilave edilir.Pişen tavukları üzerine dizdikten sonra domates sosu gezdirilir.Üzerine kızdırılmış tereyağ dökülür.Yanında közlenmiş biber ve domatesle servis yapılır.AFİYET OLSUN.....


5 yorum:

  1. Tavuk Yemekleri hep kurtarıcıdır. Nefis olmuş tam doyurucu bir yemek.
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. İskenderi çok seven biri olarak, tavukla hiç düşünmemiştim...Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık.
    Farklı bir tarif olmuş afiyet olsun...
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. Genelde etlisini yapiyorum ama tavuklusunuda deniycem 😉

    YanıtlaSil
  5. İskenderi çok severim tavuklusunu hiç denememiştim anneme veriyorum tarifi akşama yapsın da yiyelim :D ellerine sağlık

    YanıtlaSil