12 Temmuz 2015 Pazar

PATLICAN BEĞENDİ

 

Bu yemeği neredeyse beğenmemek imkansız. Adı üstünde Patlıcan Beğendi. Bu adı aldığına göre demek ki herkes beğeniyor, umarım sizde beğenirsiniz. Hadi bakalım günün lezzetini sizlerle paylaşayım


 MALZEMELER:


  • 4 adet bostan patlıcanı
  • 3 kaşık un
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 3-4 bardak süt
  • 75 gr eski kaşar
  • Karabiber, tuz 
YAPILIŞI:


Patlıcanlara delikler açtıktan sonra ateşte yada fırında közleyin piştikten sonra patlıcanları aliminyum folyaya sarın ki bu işlem patlıcanlarınızın çabuk soyulmasını sağlıyacaktır. Soyma işlemini yaptıktan sonra içi su dolu bir kaseye iki limon sıkıp limonun kendisini de attıktan sonra ortadan ikiye kesmiş olduğunuz patlıcanları kararmaması için suyun içine bırakın. Tenceremizin içine yağımızı koyup erittikten sonra unumuzu ekleyelim,hızlıca kavuralım ki topak olmasın, unun çiğ kokusu çıktıktan sonra yavaş yavaş un istedikce sütümüzü ekleyelim, sütü birden koyarsanız topaklanma yaşarsınız.. Kıvama gelince içine suyunu sıkarak aldığımız kaşıkla ezdiğimiz patlıcanları ilave edelim.Tuz karabiber ve 75 gr gibi eski kaşarımızı katalım, karıştırıp altını kapatalım. İsterseniz tas kebabı ile ya da tek başına servis edebilirsiniz. Ben üzerine tavuk pişirdim. Az bir yağın içinde 2 tane soğanı kavurup sotelik doğradığım tavuğumu ekledim, suyunu salıp çektikten sonra içine bir kaşık biber salçası ve 2 adet domates rendesi ekleyip ardından baharatlarımı ekledim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder