3 Ocak 2016 Pazar

BEŞAMEL SOSLU KARNIBAHAR OGRATEN

MALZEMELER:

  • 1 orta boy karnıbahar
  • 1 tatlı kaşığı tuz
BEŞAMEL SOS İÇİN MALZEMELER:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1.5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2.5 yemek kaşığı un 
  • 2 su bardağı süt (daha sıvı bir kıvam isterseniz sütü biraz daha arttırabilirsiniz.)
  • tatlandıracak kadar tuz, beyaz karabiber
ÜZERİ İÇİN:
  • 1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
YAPILIŞI:

Önce karnıbaharı küçük küçük parçaladıktan sonra su dolu bir tencerenin içine koyup 1 tatlı kaşığı tuz attıktan sonra kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayıp yumuşadıktan sonra süzüp fırına girebilen bir kaba koyduktan sonra beşamel sosumuzu hazırlamaya başlıyoruz. Tereyağı ve sıvı yağı tenceremizin içine koyup eritiyoruz ardından unu ilave edip kavurmaya başlıyoruz. Bu aşamada unun yanmaması önemli. Unun rengi çok hafif değişip kokmaya başlayınca azar azar sütü ilave ediyoruz ve devamlı tahta kaşık yardımıyla karışıtrıyoruz. Muhallebi kıvamına gelince içine tuzumuzu ve beyaz karabiberimizi ekleyip sosu karnıbaharın üzrine gezdirerek döküyoruz. Ardından rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine serpiyoruz ve 180 derecelik fırında kaşarlar kızarana kadar pişiriyoruz.
Et yemeklerinin yanında güzel bir alternatifolmakla birlikte çay saatlerinin baş tacı olan kurtarıcı bir lezzet. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder