NOHUT YEMEĞİ
Pilav paylaşıpta onun can dostu nohutu paylaşmamak olmazdı.. Hanımlar normal şartlarda soğanımı ve etimi kavurup haşlanmış nohutumu eklerim ama bugün dışarlarda işim vardı o yüzden vaktim kısıtlı olduğundan zaman zaman başvurduğum yöntemimle yaptım.. Herşeyimi çiğden düdüklü tenceremin içine koyup 22-23 dakikaya ayarladım ve lokum gibi bir nohut yemeği ile finali yaptım..
MALZEMELER:
- 2.5-3 büyük su bardağı nohut (2-3 saat@tupperware markanın kabında nohutun şişmesini sağlıyorum) ✨Hanımlar şiddetle tavsiye ederim muhteşem bir ürün✨
- 250 gr dana kuşbaşı, arzu ederseniz kemikli et
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet büyük boy yemeklik doğranmış kuru soğan
- Pulbiber
- Tuz
- 50 gr tereyağ
- Lezzete lezzet katmak için kurutulmuş 4-5 adet domates
YAPILIŞI:
Bunların hepsini çiğden tencereme koydum nohutumu güzelce süzüp yıkadım onuda ekledim ve sıcak suyumu döküp pişirdim..
Sonuçç yemekten eser kalmadı :) :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder