9 Ocak 2016 Cumartesi

SAÇ KAVURMA


Hayatı paylaşmak aslında bir tabağa konulan iki kişilik yemek gibi, şu iki günlük dünyada hayatımızı dostlukla,dostça paylaşalım. Rabbim hepimize iyi günler göstersin inşallah. Uzun bir aradan sonra ki paylaşımım saç kavurma oldu. Aslında kuzu etiyle güzel oluyor ama malasef ben yiyemediğim için dana etinden yaptım böylede çok güzel oluyor.


                                                       SAÇ KAVURMA


MALZEMELER:

  • 500 gr sotelik dana kuşbaşı
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağ
  • 8-10 tane arpacık soğanı
  • 4-5 adet sivri biber
  • 2 tane kabuğu soyulmuş küçük doğranmış domates
  • Pulbiber
  • Beyaz biber
  • Kekik
  • Tuz
YAPILIŞI:


Saç ya da tavaya yağımızı ekleyip etimizi koyalım suyunu salıp çekene kadar kavuralım ardından soğanımızı ve diğer sebzeleri katalım.Kavurmaya devam edelim altını kapatırken baharatlarını katalım, ben değişiklik olsun diye küp küp kesmiş olduğum patatesleride kızartıp çevresine koydum.
Sevgi ve dostluk çevremizden kaybolmaması dileği ile :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder