23 Nisan 2016 Cumartesi

BİBERLİ EKMEK

Mersin ve çevresinin yöresel tatlarından biri olan 🎀Biberli Ekmek🎀 yaptım..Eltime gittiğim zaman mutlaka kahvaltı sofrasını süsleyen Biberli Ekmeğin kendine has bir kokusu vardır.. Bu biberli ekmek tarifini sizlerle paylaşmak istedim... Evde biberli ekmek yapımı için tarifim

BİBERLİ EKMEK

   Malzemeler

1.5 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 çorba kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı sirke 
2.5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
   Üst Malzeme için
2 adet soğan
3 adet kapya biber
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1.5 tatlı kaşığı nane
1 çay bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine susammm
    Yapılışı
Hamurumuzu malzemeleri katarak yoğuralım,yumuşak bir hamur elde edelim ve ılık bir ortamda mayalanmasını bekleyelim..Bu aşamayı tamamladıktan sonra üst harcımızı hazırlayalım..Bunun için soğanı ve kapya biberi rondodan geçirip yağın içine koyarak harmanlıyalım..Baharatlarını katıp hepsini karıştıralım..Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayıp, daire şeklinde açıp üzeri için hazırlanan harçtan koyup yayalım..Arzu ederseniz susam ekIeyebilirsiniz...Isıtılmış fırında 180 derecede pişirip servis edelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder