19 Ocak 2015 Pazartesi

ISPANAKLI BÖREK

Günaydın arkadaşlar, gününüzü keyifle sağlık ve afiyetle geçirmenizi dilerim.
 Bu ıspanaklı böreği sevgili Ayşe Tüter'in bizzat kendisinden tatmış oldum. 
Böreği ilk fırsatta kendim evde denedim ve tarifini sizlerle paylaşmak istedim.. 

MALZEMELER;
  • 500 gr. ıspanak (sadece yaprakları iri kıyılmış)
  • 3 yufka
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
HAZIRLANIŞI..
  • Ispanakları tuz şeker soğan ilave edilip karıştırın. 
  • İyice sıkılarak bir kaba alın. 
  • Yufkayı yayın yağlayın, 
  • Üzerine ikinci yufka koyun ve yağlayın. 3. yufkayı koyun ve tekrar yağlayın. 
  • Hazırlanan içi yufkanın bir kenarına koyduktan sonra, sıkı sıkı rulo yapın.
  •  4 parmak genişliğinde kesip tepsiye dizin.
  •  Üzerine zeytinyağı sürün. 
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin. 
  • Yoğurtla servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder