23 Şubat 2015 Pazartesi

MİLFÖYLÜ SİMİT BÖREĞİ



MALZEMELER:
  • 8 tane milföy 
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 tane yumurta akı(YAPIŞTIRMAK İÇİN)
  • çörek otu yada susam


İÇİNE:


 2 tane soğanı ay ay doğrayalım..Zeytin yağında kavuralım..Ardından 2 tane kapya biber ve yarım kangal sucuğu küçük küçük doğrayalım bunları da katalım.. 4 tane patatesi soyup çiğden rondolayalım bunu da katalım ve hızlıca çevirelim.. Pul biber, çeşni çok az tuz ekleyip altını kapatalım. Resimden de anlayacağınız gibi milföylere şekil verelim, her milföyün üzerine yumurta beyazı sürelim ki pişerken açılmasını engelleyelim.. Malzememizi koyduktan sonra da kapatalım ve yumurta sarısı sürelim.. 180* ısıtılmış fırına koyalım.. Mutlaka ısınmış fırın olsun çünkü soğuk fırına koyarsanız milföyün içindeki yağ dışına çıkmış olur ve böreğimizin kabarmasını engeller.. AFİYET OLSUNN

11 yorum:

  1. Çıtır çıtır olduğuna eminim.. :)

    YanıtlaSil
  2. Çıtır çıtır olduğuna eminim.. :)

    YanıtlaSil
  3. Milfoylu lezzetleri cok severim :) Ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  4. vavv süper olmuş ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  5. milföy herzaman kurtarıcımız. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık ,
    Milföy sen nelere kadirsin en kıymetli dondurucu dostumuz her lezzete ayrı yalışıyor.
    Pratik oluşuu da cabası …
    Nefis bir iç harcıyla güzel bir görseli olan börek hazırlamışsınız…
    Sevgilerimi bıraktım…

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık,milföy her zaman dondurucuda bulunur.

    YanıtlaSil