12 Şubat 2015 Perşembe

TUTMAÇ MANTISI









MALZEMELER:


  • 5-6 tane yufka
  • 200 gr kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 7-8 dal maydanoz
  • yeteri kadar tuz-karabiber
  • 1/2 su bardağı su
❤️KIZARTMAK İÇİN❤️ Sıvıyağ
❤️ÜZERİ İÇİN❤️ Yoğurt- sarmısak tuz
❤️SOSU İÇİN❤️ Sıvıyağ- pul biber- kuru nane


YAPILIŞI:

Soğanı rendeleyip,kıyma, ince kıyım doğranmış maydanoz,su,tuz ve karabiber ile yoğuralım.
Yufkaları üst üste koyup, rulo şeklinde saralım. 3 cm genişliğinde keselim. Her yufkanın ucuna harcımızdan koyup, muska şeklinde saralım.Uç kısımlarını suya batırıp,yapıştıralım.Mantımızı kızgın sıvıyağda kızartalım. Üzerine sarmısaklı yoğurdumuzu dökelim.Sosu kızdırıp, mantının üzerine gezdirelim.Sıcak servis yapalım
AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder