12 Mart 2015 Perşembe

EL AÇMASI KIYMALI BÖREK



MALZEMELER:


  • 5 su bardağı un 
  • 2 çorba kaşığı sirke 
  • 2 tatlı kaşığı tuz 
  • hamuru tutana kadar su.
YAPILIŞI:

 Hamurumuzu tuttuktan sonra ikiye ayırıyoruz, bu ayırdığımız parçaların her birinden 10 ar tane ufak beze yapıyoruz. Yani elimizde 20 tane beze olacak..Her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıp fırça yardımı ile üzerine sıvı yağ sürüyoruz üst üste 10 taneyi diziyoruz, diğer bezelere de aynı işlemi uyguluyoruz ve ayrı ayrı tabaklarda içimizi hazırlayana kadar üzerine bez örterek dinlendiriyoruz. İçimizi de hazırladıktan sonra uygun bir tepsiyi yağlayıp bu 10 beze den oluşan üst üste duran hamurumuzu elimizin yardımı ile açıp tepsiye koyuyoruz arasına neyi arzu ediyorsanız onu koyup ikinci hamur parçamızı da yine elimizin yardımı ile büyütüp malzemenin üzerine koyuyoruz ve en üste 1 kaşık tereyağlı margarin eritip çok az da su koyarak tekrar fırçadan destek alıp yağımızı sürerek işlemi bitiriyoruz. 180* fırında pişiriyoruz..

13 yorum:

  1. elleinize sağlık.harika görünüyor,afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  2. Elde hamur açılır,içine kıyma konur ve de sıcak olursa şahane. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık. Çok özenli hazırlamışsınız.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Çok seviyoru el açması börekleri, sizinki de harika görünüyor... Ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  5. Harika gözüküyor bayıldım ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. El açması böreğin tadı bir başkadır bazen kolaya kaçsakta yine yerini tutmaz degilmi elinize saglık..

    YanıtlaSil
  7. En güzel börekler el açması börekler gerçekten... Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. El açması börek her zaman daha bir güzel oluyor. Ben bu güne kadar 2 kez yaptım. Hazır yufka kolayıma geliyor hep ama bunun lezzetini yakalayamıyoruz işte....ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  9. El acmasi boregi cok severim, ellerinize saglik :)

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize sağlık,el açmasının yerini hiç bir şey tutmuyor.

    YanıtlaSil
  11. gerçekten güzel görünüyor. ellerinize sağlık

    sevgiler

    tolunay

    YanıtlaSil