5 Ocak 2016 Salı

CEVİZLİ PARMAK EKMEĞİ

  • Tokat yöresine ait Bayram'larda pişen Cevizli Parmak Ekmeği yaptım buyurun tarife 

    MALZEMELER:

  • 1 paket yaş maya
  • Şeker
    Un
    Tuz
    Su


  • YAPILIŞI:

  •  
    Mayası gelen hamurumuzu portakal büyüklüğünde bezeler yapıp kahvaltı tabağı büyüklüğünde açıp sıvıyağ ile yağlıyoruz, içine dövülmüş ceviz ekleyip rulo yapıyoruz. İki küçük ruloyu bir araya getiriyoruz, ruloların bitim yerleri resimden de anlaşılacağı gibi birbirinin tersi olacak. Üzerine 2 kaşık yoğurt ve 1 tane yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında pişiriyoruz..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder