Bu akşam ki lezzet yolculuğumuz Portakallı Zeytinyağlı Enginar
MALZEMELER:
5 adet enginar
10 tane arpacık soğanı
1 adet büyük boy havuç
1 adet iri boy patates
1 çay bardağı bezelye
2-3 adet sıkılmış portakal suyu
1.5 tatlı kaşığı şeker
Tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağ
YAPILIŞI:
Tenceremizin içine yağımızı koyup ardından soğanlarımızı ve havuçları koyuyoruz biraz çevirdikten sonra bu aşamada şekeri ve tuzunu ekliyoruz ardından enginarları dizip üstüne yuvarlak şekil verdiğimiz patatesleri ( ben bu şekli bir mutfak gereci ile yapıyorum, sizler patatesi küp küpde doğrayabilirsiniz) ve bezelyeleri ekliyorum. Sıkmış olduğum portakal suyunuda ekleyip düdüklü tenceremi 7-8 dakikaya ayarlıyorum..Sizler normal tencerede de pişirmek isterseniz ağır ateşte aheste aheste yapabilirsiniz..Piştikten sonra da arzunuza göre dereotu ile süsleme de yapabilirsiniz. Ağzınızın tadı bozulmasın :) :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder