5 Ocak 2016 Salı

PORTAKALLI ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

Bu akşam ki lezzet yolculuğumuz Portakallı Zeytinyağlı Enginar


MALZEMELER:

 

  • 5 adet enginar 
  • 10 tane arpacık soğanı 
  • 1 adet büyük boy havuç 
  • 1 adet iri boy patates 
  • 1 çay bardağı bezelye 
  • 2-3 adet sıkılmış portakal suyu 
  • 1.5 tatlı kaşığı şeker 
  • Tuz 
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağ 
YAPILIŞI:


Tenceremizin içine yağımızı koyup ardından soğanlarımızı ve havuçları koyuyoruz biraz çevirdikten sonra bu aşamada şekeri ve tuzunu ekliyoruz ardından enginarları dizip üstüne yuvarlak şekil verdiğimiz patatesleri ( ben bu şekli bir mutfak gereci ile yapıyorum, sizler patatesi küp küpde doğrayabilirsiniz) ve bezelyeleri ekliyorum. Sıkmış olduğum portakal suyunuda ekleyip düdüklü tenceremi 7-8 dakikaya ayarlıyorum..Sizler normal tencerede de pişirmek isterseniz ağır ateşte aheste aheste yapabilirsiniz..Piştikten sonra da arzunuza göre dereotu ile süsleme de yapabilirsiniz.
Ağzınızın tadı bozulmasın :)  :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder