4 Ocak 2016 Pazartesi

ETİ BURÇAKLI ELMALI KEK

Arkadaşlar,bir arkadaşımızın sayfasından muhteşem lezzetli bir Elmalı Kek tarifi buldum ve hemen yapıp sizlerle paylaşmak istedim canlar


TABANI İÇİN MALZEMELER:
  • 1 paket eti burçak
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı süt
İÇ MALZEMELERİ: 
  • 4 orta boy temizlenmiş küçük küçük doğranmış elma
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı hafif iri kalacak şekilde ceviz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
ÜSTÜ İÇİN MALZEMELER:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI:


Tabanı için bisküviyi blenderdan geçiriyoruz. Sütü ve yağıda kattıktan sonra yoğuruyoruz. 24 cm lik kelepçeli bir kalıbın altına pişirme kağıdı koyarak malzememizi bastırarak yerleştiriyoruz. Daha sonra iç malzememizi de katarak kalıba boşaltıyoruz. En üstüne yumurta şeker yağ un kabartma tozu ve vanilyayı mixerle çırpıp elmaların üzerini kapatacak şekilde boşaltıyoruz. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkınca 1 saat dinlenmeye bırakın ve pudra şekeri serperek servis yapın şekerler.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder