11 Ocak 2016 Pazartesi

TAVA BÖREĞİ


Damaklarda SU BÖREĞİ tadı bırakan yumuşacık içi bol malzemeli Tava Böreği'miz ile karşınızdayızzz..Yiyenler aa bu nasıl oldu su böreği tadında dediler..Bu tarifi severek takip ettiğim bir arkadaşımdan görüp yazın pişirmiştim ve sık sık yapar oldum hem kolay hemde tadı enfes oluyor.Bayanlar mutlaka deneyin derim

MALZEMELER:

  • 3-4 yufka tavanızın büyüklüğüne göre
  • 125 gr margarin
  • 1 yumurta 
  • İç harcını arzunuza göre yapabilirsiniz. 
YAPILIŞI:


Yağımızı eritip biraz soğuttuktan sonra yumurtayı ekliyoruz ve iyice çırpıyoruz.Bir yufkayı tezgaha serip yağlı yumurta karışımını her yerine bolca sürün, yufkayı ortadan kesip iç harcını serpin yuvarlak tarafından rulo yapıp tavanın orta kısmına yerleştirin, diğer yufkalarada aynı işlemi yapın tavada yer kalmayana kadar uygulayın. Bu aşamalardan sonra elinizle hafif bastırıp üzerine geçecek kadar soğuk su koyun ve 5 dakika çekmesini bekleyin, fazla suyu süzdükten sonra çeyrek çay bardağı sıvı yağı böreğin üzerinde gezdirin ve önce orta ateşte daha sonrada kısık ateşte pişirin, kapak yardımı ile alt üst edip diğer yüzeyinide kızartın.. Afiyetleeee şekerler :)   :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder